Ostekake med glaserte frukter
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
Bunn:
225 g
havrekjeks100 g
smør2 ss
sukker0.75 ts
kanelOstefyll:
450 g
kremost naturell5 ss
sukker0.5 stk
vaniljestang4 stk
egg1 stk
sitron, saften av denTopping:
0.5 stk
vaniljestang2 ss
sukkerPynt:
1 pk
sitrongeléSlik gjør du det:
Rund kakeform 24 eller 26 cm. Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Dekk bunnen av en springform med bakepapir. Fordel den knuste kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages. Varm stekeovnen til 180 ºC. Bland sammen kremost, crème fraiche og sukker til en glatt masse i en mikser eller foodprocessor. Tilsett ett og ett egg og smak til med sitronsaft/limesaft og skrap ut frøene av vaniljestangen. Hell røren i formen med den avkjølte kjeksbunnen og stek på nederste rille i varm stekeovn i 30- 35 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen. Sett ostekaken kaldt et par timer, slik at den stivner og får en glatt kremkonsistens. Visp sammen crème fraiche og sukker og skrap ut frøene av vaniljestangen. Smør blandingen over den kalde ostekaken i springformen. Sett kaken i kjøleskapet til toppingen er godt avkjølt, helst til neste dag. Lag gele etter anvisning på pakken, avkjøl, gele skal ikke stivne! Del frukt og bær i biter og legg feltvis over ostekaken. Pensle med av kjølt sitrongelé. Sett kaken kaldt i kjøleskapet mellom hver pensling.