Ostekake med sjokolade
Ostekake er godt, sjokoladekake er godt. Her får du en velsmakende kombi-løsning.
Christopher Sjuve
1440 minutter
KakeIngredienser
Bunn
50 g
smør225 g
sjokoladekjeksFyll
225 g
sjokolade, minst 70%100 g
sukker4 stk
egg, medium størrelse3 dl
kremfløteTopping
2 dl
crème fraîche2 ss
kaffelikørSlik gjør du det:
Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen i en food prosessor og bland smøret med kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 24 cm i diameter. Sett springformen i kjøleskapet mens du lager fyllet. Fyll: Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. (Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. NB! Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Bollen må tåle varme f. eks av stål, glass eller ildfast materiale. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet). Visp kremost og sukker med en håndvisper til det blir en luftig krem. Tilsett et og et egg under stadig visping. Sett håndvispen ned på lav hastighet og tilsett smeltet sjokolade, fløte og kaffelikør. Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen i springformen. Stek kaken i forvarmet ovn ved 160 grader i 55 minutter til 1 time. Kaken er ferdig når den har fått en skinnende overflate med noen bobler og er litt mørkere i midten. La kaken stå å kjølne i minimum 3 timer eller over natten. Topping eller tilbehør: Bland sammen crème fraîche og kaffelikør og smør det oppå kaken eller server det ved siden av kaken.