Ostekake med søt rømmekrem
Dette er en ostekake med tre lag: klassisk kjeksbunn med litt kanel, ostefyll med sitron, toppet med et tynt lag av rømmekrem.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
Bunn
12 stk
havrekjeks100 g
smør0.5 ts
kanelOstefyll
500 g
kremost naturell1 dl
seterrømme150 g
sukker1 ts
vaniljesukker4 stk
eggSøt rømmekrem
2 dl
seterrømme2 ss
melisSlik gjør du det:
Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse. Hell kjeksblandingen i en terteform som er 26 cm i diameter. Fordel det godt og klem det sammen til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt disser på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken. Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse. Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.