Paellatomater
Dette er den kuleste måten å bake tomater på akkurat nå.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
8 stk
tomat2 stk
hvitløksfedd1 stk
paprika80 g
paellaris1 stk
buljongterning1 dl
olivenolje1 stk
sjalottløk3 ss
persille, finhakketSlik gjør du det:
Skjær av "hatten" på tomaten (toppen). Skrap ut innmaten med en teskje. Ha innmaten i en sylinderisk beholder (slik du bruker med stavmikser).
Rens løken og del i to.
Rens paprikaen (fjern det hvite) og del i grove biter.
Ha løk, paprika, buljong, hvitløk, ris, safran, oliven og persille i beholderen. Kjør alt sammen med stavmikser til blandingen er nesten glatt.
La det stå i en halvtimes tid.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Legg tomatene i en (eller flere) ildfaste former. Det beste er om de ikke kan velte.
Fordel blandingen i tomatene. Bak i ovnen i omtrent 45 minutter.