
Pannekaker med sjampinjongstuing
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
Pannekaker
4 stk
egg3 dl
siktethvetemel (eller 50/50 siktet og sammalt hvetmel)0.5 ts
salt5 dl
melkSjampinjongstuing
300 g
champignon0.5 beger
seterrømme(eller tilsvarende mengde melk/fløte)1 ss
soyasaus1 ts
sennep1 ss
hvetemel til jevning (om nødvendig)Slik gjør du det:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time. Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen. Skjær sjampinjongen i skiver og stek dem i smør i en stekepanne. Tilsett rømme eller fløte/melk. Smak til med soyasaus, sennep, salt og pepper. Om ønskelig kan sausen jevnes med hvetemel ristet ut i litt vann. La da stuingen koke 3-4 minutter før servering, for å unngå melsmak. Oppskriften er hentet fra egg.no