Pasta med ingefær og kamskjell
Oppskrift av: Paul Løwe
90 minutter
PastaIngredienser
6 porsjoner
Marinade:
6 ss
soyasaus6 ss
vann1 dl
sake4 ss
sukker2 ss
finhakket ingefær0.5 ts
finhakket chili1 ss
maisenna<br>
600 g
kamskjell, rensede400 g
brokkoli, i buketter1 ss
olivenolje2 stk
paprika i strimlerSlik gjør du det:
20 minutter + 1 time til marinering Det asiatiske kjøkken har stor innflytelse på dagens pastaretter. Både smaken og lukten av denne retten gjør den mest kresne sulten. Ha alle ingrediensene til marinaden i en liten kjele. (Chilipepper kan sløyfes). Varm marinaden. Rør hele tiden slik at maisennaen ikke klumper seg. La marinaden avkjøles. Hell halvparten av marinaden i en bolle. Tilsett kamskjellene. La kamskjellene ligge i marinaden i romtemperatur i 1 time. Kok brokkolien i ca 1 minutt. Skyll brokkolien i kaldt vann. Træ kamskjellene på trespidd. Pensle kamskjellene med marinade. Stek kamskjellene i ca 3 minutter på hver side. Kok pastaen i en kjele med godt saltet vann. Sil av vannet. Varm oljen i en kjele. Fres paprika, brokkoli, pasta og resten av marinaden i oljen. Bland grønnsakene godt. Fordel pastablandingen på tallerkener. Legg to trespidd med kamskjell på hver tallerken.