Patatas bravas
"Ildfulle" poteter" - potetstrimler med en sterk rød saus. Dette er en av de mest populære spanske tapasrettene.
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Ha olje i en vid stekepanne til et står ca 4 cm over bunnen. Varm oljen. Prøv om den er varm nok ved å stikke et treskaft i oljen, det skal bruse litt rundt skaftet. Tørk godt av potetene (ellers vil de sprute veldig!!). Legg potetene i den v arme oljen. Oljen skal dekke potetene, fyll ev på litt mer olje. Skru ned varmen og la potetene trekke til de er møre. Øk temperaturen og la potetene bli gylne før de tas opp med en hullsleiv. Hell ut mesteparten av oljen, det skal være igjen ca 1 ss i pannen. Tilsett mel og paprika og rør sammen i pannen og la trekke på svak varme et par minutter. Spe med kraft i små porsjoner, rør godt hele tiden. Tilsett eddik og chili (begynn med en liten mengde chili). Kok opp og la trekke ca 10 min. Rør inn chilisaus og smak til med ev mer chili, salt og pepper. Hell sausen over potetene og vend lett om.