Pepperstekt kamskjell med couscous og appelsinsaus
Kamskjell blir nydelig når du steker dem med pepper - og serverer med couscous og appelsin.
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 ss
pepperkorn12 stk
kamskjellCouscoussalat:
500 g
couscous5 dl
vann1 ss
olje0.5 ts
salt2 ss
hakkede urter1 ss
hakket sjalottløkAppelsinsaus:
2 ss
sukker3 dl
saft av appelsin2 ss
smørSlik gjør du det:
Varm opp en «tørr» stekepanne. Når pannen er god og varm, rist hel pepper i pannen til pepperkornene «hopper». Avkjøl og grovknus i en morter.
Couscous
Kok couscous etter anvisning på pakken. Rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine. Rør inn tomatconcassé (hakkede flådde tomater), urter, sjalottløk, limesaft og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Appelsinssaus
Smelt sukker til appelsinsaus i en tykkbunnet kasserolle. Hell i presset saft av appelsin og kok inn til det gjenstår ca 1/3. Ta kasserollen av platen og pisk inn smør. Hold sausen varm, men unngå at den koker.
Kamskjell
Pensle kamskjellene (den hvit muskelen) med olje og dryss med den grovknuste pepperen. Stek raskt i olje i varm panne, ca 1 min på hver side.
Server med couscous, salat og appelsinsaus.
Tips: Tomatconcassé er terninger av tomater uten skinn og «innmat». Fjern stilkfestet og skjær et kryss i tomatskinnet. Dypp tomatene i kokende vann i 10-15 sekunder og avkjøl i kaldt vann. Trekk av skinnet, del i to og fjern «innmaten» og hakk opp tomatkjøttet i terninger. Couscous kan erstattes av byggryn. Bløtlegges natten over og kokes møre i vann i ca 45 min.