Pizzabrød i paiform
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
1 dl
vann, lunkent4 ss
olivenolje4 dl
hvetemel25 g
gjær1.5 ts
salt0.5 ts
honning/sukkerFyll
1 bokser
tomatboks1 neve
basilikum, frisk2 ss
olivenolje3 stk
mozzarellaKjøttfyll
1 bokser
røktskinkeev kalkun eller pølsebiter3 dl
muskat, revet2 ts
pizzakrydder/oreganoSpinatfyll
3 neve
spinat, fersk1 stk
purre1 beger
kesameller cottage cheese1 stk
egg1 ts
salt200 g
skinkei terninger1.5 dl
muskat, revetSlik gjør du det:
Bland sammen lunkent/ fingervarmt vann og 3/4 av olivenoljen. Tilsett nyrevet parmesan eller Jarlsberg, hvetemel, gjær, salt og litt sukker eller honning. Elt sammen til en glatt deig. Tilsett den siste ss med olje og la den smøre seg rundt deigen. Dekk til bakebollen og sett til heving i ca 20 min. Kjør ingrediensene til fyllet til en glatt saus. Smak til med salt og pepper. Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til en rund leiv ca 26cm i diameter. Legg deigen over i en smurt og melet paiform (eller springform). Fordel over tomatsausen og legger over mozzarella i skiver. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i ca 20 min. Legg over frisk basilikum ved servering. Server med skiver av skinke. Andre mettende fyll: Kjøttfyll Spinatfyll Forvell spinat og purre i 1 min. Hell over iskaldt vann og la grønnsakene renne godt av seg. Rør sammen kesam/ cottage cheese, egg, krydder og skinke. Fordel over deigen i pairformen dryss over revet ost.