Potetomelett med bacon og tomater

Potetomelett med bacon og tomater

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skrell potetene og del i skiver (poteter med tynt skall skrubbes og skallet beholders på). Varm ca 1 dl olje i en stor stekepanne og stek potetene i 15-20 min, til de er møre men ikke brune. Legg over på et fat, la oljen være igjen i pannen, dryss potetene med salt og pepper. Stek løk i tynne skiver eller båter i oljen i pannen, tilsett eventuelt litt mer olje, stek til løken er myk og gyllen. Legg over på fat sammen med potetene. Del bacon i biter og stek til de er gylne. Visp sammen egg i en stor bolle med plass til løk og poteter. Vend inn stekt løk, poteter og bacon. Varm ca 1 dl olje i en stor stekepanne og hell i eggeblandingen, legg over skiver av tomater og stek på svak varme i 8-10 min. Sett på lokk, trekk pannen vekk fra platen og la den ettersteke i 5-6 min til eggestanden er stivnet. Omletten kan eventuelt stekes i stekeovn ved 175 C i 25-35 min. Tips: Vil du servere omeletten med sprø topp, vent med å legge på tomatene. Snu omeletten etter 8-10 min ved å legge en stor tallerken eller fat over pannen, vend panne og fat, sett pannen tilbake på komfyren og la omletten gli fra fatet og ned i pannen. Stek videre ved svak varme i 4-5 min.

Kanskje disse også frister?