Rå marinerte kamskjell med urtesalat
Christopher Sjuve
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
6 stk
kamskjellMarinade
1 stk
finhakket sjalottløk0.5 ts
finhakket hvitløk0.5 ts
rød chili, finhakket1 stk
lime0.5 dl
olivenolje1 ss
valnøttolje0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Kamskjellene åpnes og renses. Bare den hvite muskelen benyttes. Rogn/melke kan tas vare på og brukes i andre retter. Legges i kaldt vann i 15 minutter, tørkes på kjøkkenpapir. Settes kjølig til den skal brukes. Marinade: Chilien has i en skål sammen med sjalottløk og hvitløk. Det grønne limeskallet raspes av, over i samme skål som sjalottløk, hvitløk og chili. Press lime og ha limejuice, olivenolje og nøtteolje sammen med løk- og chiliblandingen. Smakes til med salt, pepper og frisk koriander. Urtesalat: Et utvalg av salat og friske urter renses, skylles godt og legges på kjøkkenpapir som trekker vann. Kamskjellmusklene skjæres i tynne skiver og fordeles på hver tallerken. Drypp litt marinade over kamskjellene og bruk resten over salaten. Anrett salaten på hver tallerken. Kvern litt sort pepper over kamskjellene rett før servering.