Raske knekkebrød
Disse sunne knekkebrødene tar ikke mer enn 20 minutter å lage, steketid inkludert.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
20 minutter
Ingredienser
40 g
gresskarfrø40 g
solsikkekjerner30 g
sesamfrø30 g
linfrø30 g
havregryn65 g
rugmel1 ts
salt0.2 ts
bakepulver2 ss
olivenolje4 ss
vannSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 °C og ta fram et stekebrett.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt.
Tilsett olivenolje ogvann og rør til alt er godt blandet.
Gjør klar to ark bakepapir som er like store som stekebrettet, og legg dempå arbeidsbordet.
Ha deigen på det ene papiret og legg det andre på toppen.
Press deigen godt ned mellom papirene, og kjevle den ut så tynt som mulig.
Fjern papiret på toppen og skjær opp den kjevlede deigen i passende biter,eller så store du vil at dine knekkebrød skal være.
Løft opp bakepapiret med deigen og legg det på stekebrettet.
Sett det påmidterste rille i ovnen og stek i 12–18 minutter, eller til knekkebrødene er tørre.
Avkjøl knekkebrødene i noen minutter før du brekker bitene fra hverandre.
Disse er så gode, helt fantastiskmed peanøttsmør...
Tips: Knekkebrødene kan gjøres glutenfrie dersom du bruker glutenfrie havregryn, ogbytter ut rugmel med maismel.