Ratatouille Confite au Four
Dette er Clotildes ovnsbakte variant av ratatouille. Den bakes i ovnen - og stekes ikke i panne. Slik holder grønnsakene bedre på teksturen og smakene.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
TilbehørIngredienser
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell løken og hvitløk. Skjær dem i skiver. Skyld resten av grønnsakene og del dem i skiver. Vask urtene. Ha alt i en ildfast form. Ha på salt og pepper og ha over litt olivenolje (ca to spiseskjeer). Vend om på grønnsakene slik at de stekes jevnt. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i 45 minutter. Nå er grønnsakene bakt, men fortsatt ha fargene inntakt - og det skal være grønnsakssaft i bunnen av formen. Fjern aluminiumsformen og bak i 30-45 minutter til, men følg med hele tiden. Grønnsakene er ferdig når saftene har fordampet og de har fått litt mørkere, bakt farge. Fjern urtekvastene og server straks, eller når det har fått romtemperatur eller når det er kaldt. Det blir bedre dagen etter - og dagen etter der igjen.