Rekecocktail - på ny måte
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
100 g
reker, pillede8 stk
flådd cherrytomat8 stk
aspargesbønner1 stk
liten løk1 stk
gulrot0.5 stk
stangselleri1 stk
vårløkDressing
1 ss
majones3 ss
crème fraîche3 ss
chilisaus, søt0.5 stk
lime, saft og skallSukkerlake til grønnsaker
1 ss
sukker1 dl
vann0.25 dl
hvitvin1 dl
timian, friskSlik gjør du det:
En klassiker blant forrettene, vi har "fornyet" den litt.Kan også servers som en liten lunsj eller aftens rett. Mengden bør da dobles. Lag et lite snitt i hver tomat og dypp i kokende vann. Trekk av skinnet. Legg de flådde tomatene i sukkerlaken. Rens og del aspargesbønner i to, gulrot og stilkselleri i tynne staver og rødløk i tynne båter og legg i kokende lettsaltet vann i 30 sek, la renne godt av seg.. Legg grønnsakene i sukkerlaken sammen med tomatene, og la dem ligge og trekke smak i 3-4 timer, gjerne natten over. Skyll og rist godt av salaten og finsnitt vårløk. Lag dressing. Rør sammen majones, crème fraiche, søt chilisaus og saft og skall av lime. Anrett rensede reker og grønnsaker lagvis i et vidt glass (whisky glass). Ringle over dressing. Server med toast. Sukkerlake til grønnsaker: Kok opp alle ingrediensene til sukkerlaken. Avkjøl.