Rekecocktail
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
900 g
reker, pilledeSøt krydderlake
3 dl
vann3 ss
sukker2 dl
hvitvin2 stk
timiankvist20 stk
flådd cherrytomat30 stk
aspargesbønner2 stk
rødløk2 stk
gulrot2 stk
stangselleri stilk4 stk
vårløkDressing
1 beger
crème fraîche2 ss
majones1 stk
lime, saft og skallSlik gjør du det:
Kok opp søt krydderlake. Avkjøl Flå tomater ved å lage et lite snitt i skinnet dypp dem i kokende vann og trekk av skinnet. Legg tomatene i laken, minst 5 timer, gjerne natten over. Rens og del rødløk tynne båter surr myk i smør tilsatt litt vann og sal. Ta opp og legg over i laken. Rens aspargesbønner, stilk selleri og gulrøtter i tynne staver og surr mye i smør/ vann. Dressing: Lag dressingen og la den stå og trekke smak et par timer før servering. Anrett reker, godt avrent tomat og øk, grønnsaker og salat lagvis i et glass, "ringle" over dressing. Server med toast eller grissini.