Rekepizza
Christopher Sjuve
90 minutter
PizzaIngredienser
200 g
reker med skall2 dl
muskat, revet2 ts
pizza krydderPizzabunn
1.5 dl
vann1 ts
salt1 ss
olje25 g
gjær4 dl
hvetemelPizzasaus
1 bokser
grovhakkede hermetiske tomat er1 stk
liten løk, finhakket2 ss
olivenolje2 ts
tomatpuré3 ss
basilikum, frisk2 ss
gressløk, frisk0.5 stk
fennikel i tynne strimler0.5 ts
salt0.25 ts
pepperSlik gjør du det:
Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet. Arbeid til en fast glatt deig. Sett til heving i 20 minutter. Kjevle ut pizzadeigen, ca 40 cm, legg den på bakepapir på bakebrett. La bunnen heve i 10 minutter. Stek pizzabunnen i 10 minutter ved 180 grader. Pizzasausen: Surr løken blank i olivenolje eller smør, rør inn tomatpuréen. tilsett tomatene og fennikelen og la sausen koke på svak varme 8 - 10 minutter. Tørre urter has i sammen med tomatene slik at de får tid til å trekke i sausen. Friske urter has i når sausen er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper og litt sukker. Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg reker og ost på toppen. Dryss over pizzakrydder. Stek 10 minutter ved 220 grader til osten har smeltet og fått farge. Legg over på et fat og dryss litt frisk basilikum på toppen.