Ribbe med honning og soya
Dette er ribba for den som ikke kan vente. Derfor er den litt annerledes.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skjær ruter i svoren. Det er ikke farlig om du skjærer ned i kjøttet, men prøv å unngå det.
Ha ribbestykket i en langpanne med vann som dekker omtrent opp til halvparten av kjøttet (men bare slik at det fortsatt er enkelt å løfte langpanna uten å søle). Legg hvitløkfeddene i vannet. Legg ribba med svorsiden ned og la den steke i én time.
Snu ribba slik at svoren kommer opp. Kvern over rikelig med pepper.Stek videre i én time og 15 minutter.
Bland sammen soyasaus, ingefær og honning. Pensle dette over ribba og på sidene.
Stek i omtrent 15 minutter til, men pass på og sjekk underveis fordi honningen fort kan svi seg.
La ribba hvile i minst 15 minutter før du skjærer opp i stykker og serverer.
En annen metode er å salte ribba i noen dager i salt/sukkerlake (10 liter vann, 2,5 kg salt, 0,5 kg sukker) og så vanne ut overnatten - som pinnekjøtt.) Så kokes ribba i 45 minutter før den stekes til slutt i 30 minutter og så har på honningblandingen mot slutten.