Roger Malmins NM fristelse
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skjær fileten i porsjonsstykker og legg i saltlake i 5 min. Tørk godt av og stek ved middels varme i panne med smør, en kvist frisk rosmarin og hvitløk. Stek 2 min på hver side. Persillerotpure: Kok persillerot (ev. sellerirot) mør i vann. Hell av kokevannet og tilsett fløte og kok opp. Mos med en stavmikser eller hurtigmikser til en glatt pure. Smak til med salt og pepper. Tomatconcasse med blåskjell: Flå tomater og ta ut innmaten. Finhakk tomaterkjøttet. Dryss litt sukker og salt over tomatene og ha i et dørslag. Sukker og salt vil få frem sødme og trekke ut væsken fra tomatene. Surr finhakket løk myk i litt olje. Tilsett tomater, finhakkede nydampede blåskjell og finhakket frisk persille og basilikum. Tips: Damp blåskjell med løk og hvitvin. Sjysaus: Kok opp kraften fra blåskjellene med litt crème fraiche. Kjør til skum med en stavmikser, rett før servering.