Russisk laksesuppe
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 kg
hel laks750 g
hel flyndre1 stk
gulrot1 stk
løk1 stk
laurbærblad1 ts
hel pepper1 ts
salt1.25 l
vann1 ss
tomatpuré2 dl
lett rømme1 bokser
blåskjell100 g
rensede rekerGrønt
Slik gjør du det:
Rens og fileter laks og flyndre. Vask hoder og ben godt. Kok kraft på hoder og ben med grovkuttet gulrot og løk, hel pepper, salt og vann, rør inn tomatpuré. La kraften koke under lokk i 20 minutter. Skum av av og til. Sil kraften og visp inn rømme. Kok opp. Skjær fisken i porsjonsstykker og la den trekke i suppen til den er gjennomkokt. Varm blåskjell og reker raskt i suppen og dryss grønt over før servering.