Saltkokte poteter med tomatsaus

Saltkokte poteter med tomatsaus

Tapaspoteter er saltkokte poteter til tapasbordet som gjerne kan serveres med en god tomatsaus.

Christopher Sjuve
60 minutter
Tapas

Ingredienser

4 porsjoner

30 stk

poteter

5 dl

vann

Tomatsaus

1 bokser

tomatboks

1 ss

smør

1 stk

løk

2 fedd

hvitløk

Slik gjør du det:

Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampe et par minutter i kjelen uten lokk. Tomatsaus: Smelt smøret i en kjele. Skjær løken i terninger som freses i smøret. Tilsett videre finhakket hvitløk, chili og timian. Sausen skal småkoke ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lun eller kald til potetene. TIPS: Du kaneventuelt erstatte tomatsausen med aioli eller servere begge deler. frukt.no

Kanskje disse også frister?