Saltkokte poteter med tomatsaus
Tapaspoteter er saltkokte poteter til tapasbordet som gjerne kan serveres med en god tomatsaus.
Christopher Sjuve
60 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
30 stk
poteter5 dl
vann0.5 l
salt, grovtTomatsaus
1 bokser
tomatboks1 ss
smør1 stk
løk2 fedd
hvitløk1 stk
rød eller grønnchili2 ss
hakket frisktimianSlik gjør du det:
Kok opp vannet. Ta i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La potetene koke til de er så vidt møre, ca. 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampe et par minutter i kjelen uten lokk. Tomatsaus: Smelt smøret i en kjele. Skjær løken i terninger som freses i smøret. Tilsett videre finhakket hvitløk, chili og timian. Sausen skal småkoke ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lun eller kald til potetene. TIPS: Du kaneventuelt erstatte tomatsausen med aioli eller servere begge deler. frukt.no