Satayspyd
Oppskrift av: Trond Moi
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 kg
kylling/okse/svinMarinade:
10 g
spisskummenfrø10 g
korianderfrø20 g
gurkemeie40 g
sukker20 g
sitrongress30 ml
tamarindjuice20 ml
vegetabilsk oljeTilbehør:
Peanøttsaus:
20 g
ingefær20 g
sitrongress150 g
sjalottløk10 g
hvitløk50 g
vegetabilsk olje5 g
chili, tørkede9 dl
tamarindjuiceSlik gjør du det:
1. Skjær kjøttet i strimler (2 cm lang - 1 cm tykk). 2. Lag marinade av å blande ingrediensene i en morter eller blender. Legg kjøttbitene til marinering (ca 8 timer i kjøleskap). 3. Tre biter av det marinerte kjøttet på bambuspinner. Pensle med olje og stek (eller grill) til de blir gylden brun. 4. Peanøttsaus: Bland peanøtter, ingefær, sitrongress, sjalottløk og hvitløk i en foodprocessor. Varm oljen i en kjele og stek miksen i ca 5 min. Tilsett finhakkede chili, tamarindjuice og palmesukker, og kok i 2-3 min. Avkjøl.