Scampi med franskbrød
Vietnameserne elsker denne lille forretten, som alltid blir servert i selskaper. Smaken av stekt scampipasta på sprøstekt franskbrød (bagett) er herlig. En liten dippsaus følger med.
Oppskrift av: Anna Røer
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
300 g
scampi, dypfryst2 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
eggehvite2 ss
hvetemel1.5 ts
salt0.5 ts
sukker1 stk
baguetteDipp
1 fedd
hvitløk, finhakket2.5 ts
sukker2 ss
fiskesaus2.5 ss
vannSlik gjør du det:
Scampi: Tin scampiene. Skrell dem, men la det siste leddet med halen være igjen. Kutt langs ryggen med en skarp kniv, og fjern tarmen. Ha scampi, vårløk og hvitløk i en food processor og kjør til pasta. Ta pastaen ut og rør eggehvite, hvetemel, salt, sukker og pepper i. Franskbrød: Skjær bagetten i 2 cm tykke skiver, og smør på scampipastaen. Varm oljen i en stekepanne/wok. Legg i brødskivene med den smurte siden ned i pannen, og stek dem gylne. Snu dem, og stek også undersidene gylne og sprø. La dem renne av på et kjøkkenpapir. Dipp: Lag dipp av hvitløk, chili, sukker og limesaft i en liten hakkemaskin eller en morter. Ha den i en liten bolle, og rør inn fiskesaus og vann. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal)