Shepherds Pie
Tradisjonell engelsk rett med lammedeig og potetstappe på toppen, gratinert i ovnen.
Christopher Sjuve
90 minutter
Form og paiIngredienser
500 g
lammekjøttdeig2 stk
løk, i skiver2 ss
margarin til steking2 stk
gulrot i terninger200 g
hermetiske mais korn0.5 ts
pepper2 ss
hvetemel5 dl
okse kraft/buljong1.5 kg
poteter75 g
smør2 dl
melk1 ts
salt0.5 ts
muskat, malt2 ss
smør, smeltetSlik gjør du det:
Stek lammedeigen sammen med løken. Tilsett gulrøtter, mais, urter og pepper. Strø over hvetemel og la det steke i 3-4 minutter.
Hell på kraft/buljong. La det småkoke i 15-20 minutter, til sausen har fått sausekonsistens.
Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre. Mos potetene og rør inn melk og smør. Rør godt og smak til med salt, pepper og muskat. Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form.
Legg potetmosen som et lokk over kjøttblandingen. Smør på smeltet smør på toppen. Prikk med en gaffel. Hvis du ønsker, kan du strø over litt ost.
Stekes i stekeovnen på 180 grader i 30-40 minutter til toppen er gyllen. Serveres med erter eller bønner.