Sjokolademoussekake med bringebær

Sjokolademoussekake med bringebær

Sjokolade og bringebær er en kombinasjon som mange liker, og etter å ha smakt denne kaken, kan jeg godt si meg enig i det.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

  • 9 stk

    Digestive
  • 60 g

    peanøtter
  • 30 g

    Brun farin
  • 60 g

    philadelphia
  • Sjokolademousse

  • 4 stk

    plater gelatin
  • 3

    kremfløte
  • 200 g

    70% kokesjokolade
  • 3 stk

    eggeplommer
  • 2 stk

    eggehvite
  • 2 ss

    sukker
  • 3 ss

    kokvarmt vann
  • Bær i kaken

  • Ønsket mengde bringebær
  • Slik gjør du det:

    Kakebunnen
    Knus kjeks og peanøtter sammen med sukkeret i stavmikseren. Kna deretter inn osten. Fordeles i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.
    Sjokolademousse
    Legg gelatinen i bløt i ca. 10 minutter. Stivpisk kremfløten. Sett den kaldt. Kok opp 1 dl kremfløte og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Rør deretter inn en og en eggeplomme. Det kan se ut som om dette nå er mislykket (gjorde det i hvert fall for meg denne gangen), men det retter seg når du pisker inn den varme og smeltede gelatinen. Ha sjokoladeblandingen i en bolle.
    Stivpisk eggehvitene med 2 ss sukker. Kok opp litt vann. Klem vannet av gelatinen og rør den ut med 3 – 4 ss kokvarmt vann. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i sjokoladeblandingen mens miksmasteren går for fullt. Når alt er godt og blandet, vender du forsiktig inn kremen og deretter den stivpiskede eggehviten. Husk: forsiktig.
    Lag høyere kanter på formen med bakepapir eller stiv plast. Hell blandingen over den avkjølte bunnen.
    Ha i bær, ønsket type og mengde. Jeg brukte frosne bringebær.
    Settes kaldt noen timer til den stivner eller over natten.
    Kaken ble høy. Den kan lages i en større form. Da blir den lavere og trenger kortere tid på å stivne.
    Kaken kan fryses.