Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Det er ekstra lekkert å lage porsjonskaker, men det selvsagt også bra å lage en stor kake som deles i seks.

Christopher Sjuve
180 minutter
Kake

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Bruk små porsjonsformer eller ildfaste former med rette kanter. Legg bakepapir i bunnen. Bløt gelatinplaten i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut, og smelt gelatinen i kokende vann.
Smelt sjokoladen i vannbad. Skill eggene og inn eggeplommene, én og én om gangen, i sjokoladen. Rør inn smeltet gelatin. Avkjøl litt.
Visp fløten til krem og vend inn sjokoladen. Vips eggehvitene stive og vend dem inn.
Skjær begge kakene i 1 cm tykke skiver, langsetter. Stikk ut sirkler i størrelse med formen. Legg en lys kake i bunnen av formene og fordel sjokolademoussen over. Sett det på et kjølig sted til moussen er nesten stivnet (ca. 2 timer). Legg på en sjokoladekake, og press den lett ned. Dekk formene og sett dem i kjøleskap til neste dag.
Varm fløten til glasuren til den nesten når kokepunktet. Brekk opp sjokoladen og smelt den i den varme fløten. Ta kakene ut av formen og hell glasur over.

Kanskje disse også frister?