Sjokolademoussekake
Oppskrift av: Nina Sjøen
120 minutter
KakeIngredienser
Hasselnøttbunn
1 dl
eggehvite1 dl
sukker135 g
hasselnøtterSjokolademousse
300 g
sjokolade150 g
smør1.5 dl
varm kaffe eller espresso3 stk
gelatinplate5 stk
eggeplomme5 stk
eggehvite100 g
sukkerSjokoladeblonder
Slik gjør du det:
Hasselnøttbunn: Pisk opp eggehviten, tilsett sukker og pisk videre til marengs. Nøttene hakkes fint i hurtigmikser og vendes i marengsen. Sprøyt med sprøytepose i smurt form (diameter 16 cm, høyde 6 cm), ca.1 cm høyt. Stek ved 170 ºC ca. 20-30 min. Avkjøl. Ta nøttebunnen ut av formen, skjær bort 1/2 cm av kantene, snu den opp-ned og legg den tilbake i formen. Sjokolademousse: Kok opp smøret og hell det over i en bolle med sjokoladen som er fint kuttet. Rør med en visp fra midten av bollen til jevn blanding. Tilsett eggeplommene. Bløtet gelatin løses opp i varm kaffe og røres inn i sjokoladeblandingen. Eggehvitene piskes lett, tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Ikke pisk den for stiv! Vend marengsen inn i sjokolademassen og hell den over nøttebunnen. Stryk den glatt med en palett. Fryses (for å få pene kanter når formen skal tas av). Formen løsnes ved å varme den med hendene. Sjokoladeblonder: Her brukes utemperert sjokolade. Når du lager sjokoladeblonder legges de direkte på kaken. Eller du kan oppbevare de i kjøleskapet på et bakepapir. Hvis sjokoladen blir for myk når du skraper blondene, settes brettet i kjøleskapet en stund. 1. Godt rengjort stekebrett varmes i ovnen til ca. 70 ºC. Ta ut brettet og smelt sjokoladen direkte på i et tynt lag. 2. Bruk en palett slik at overflaten blir jevn. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta ut brettet. Vent til sjokoladen begynner å bli myk. 3. Hold bakeskrapen rett og skrap fremover, hold fingeren slik at den ene siden av sjokoladeblonden "snurper" seg. Skrap ca. 15 cm til en blonde.