Skogsdue i egen saus med oliventapenade og potetskiver

Skogsdue i egen saus med oliventapenade og potetskiver

Oppskrift av: Tore Namstad

Slik gjør du det:

Ben ut brystene. Knus bena med tresleiv i en kjele mens de stekes i smør. Tilsett løk, purregrønt, rotselleri, enebær og hvitløk, og la dette surre til det blir gyllent. Ta deg et glass rødvin før du heller resten av vinen i gryten. La dette koke i en time. Stikker noe opp, tilsetter du vann. Sil sausen og kok inn med 2 spiseskjeer smør til sausen tykner. Den største utfordringen med fugl er å få kjøttet rosa. La de ligge ute i romtemperatur, gjerne ved komfyren i en time før de skal stekes. Salte og pepre romstempererte bryst. Surr brystfiletene i smør. Sett de i stekeovn på 40-50 grader i tjue minutter til en time, slik at de oppnår riktig temperatur. På denne måten stekes de ikke, men mørnes. Før servering surres de lett i panne med hvitløksbiter, nellikspire og timian. Skjær poteter i tykke skiver. Vend i billig olje. Salte og pepre skivene. Sett i ovnen til de blir myke (ca 30 minutter). Hakk ingredienene til tapenaden i kjøkkenmaskin. Legg potetskiver på tallerken, bre over ca. 1 spiseskje tapenade, legg på bryst og fordel ca. 2 spiseskjeer saus til hver. Denne retter passer godt som forrett. Dersom den skal serveres som hovderett, beregner du en due per person.

Kanskje disse også frister?