Due med selleripuré og eple- og byggrynssalat
Duer fra kornåkeren. Due må tilberedes varsomt i panna så de ikke blir tørre. Denne oppskriften er til en forrett, men dobler du oppskriften (beregn 2 duebryst pr person) holder det til en hovedrett. Har du ikke tilgang på due, kan du bruke and eller kylling.
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
due brystSelleripuré
4 skiver
sellerirotEple- og byggrynsalat
300 g
kokte bygg ryn300 g
eple r i terninger0.5 stk
sitron, saften av den1 stk
hakket rødløk3 stk
timian, frisk1 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Byggryn legges i bløt natten over. Hell av bløtevannet og kok møre i 40-50 min. Krydre duebrystene med salt og pepper og stek dem i panne på middelsvarme i olje og smør. Leg gjerne i litt frisk timian mens de stekes. Stek dem knapt rosa, 1-2 min på hver side. Skrell og grovdel sellerirot og kok møre. Hell av vannet og mos selleri til en fin mos, rør inn smør og smak til med salt og pepper. Bland avkjølte kokte byggryn resten av ingrediensene til salaten. Smak til med salt og pepper. Hvis du vil servere denne salaten varm, fres byggryn i litt olje og vend inn resten av ingrediensene. Legg lagvis byggrynssalat, selleripuré og duebryst på toppen. Som dressing bruk rømme smakt til med litt sitron, sukker, salt, pepper og urter eller servere med en gele for eksempel rognebærgele. Oppskrift: fra boken "Med natur på menyen" av Charlott Moen, Gyldendal Forlag