Snickerskake
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
350 g
salte peanøtter200 g
Ritz salte kjeks6 stk
eggehvite5 dl
sukker2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukkerGlasur
100 g
smør200 g
kokesjokolade, lys6 stk
eggeplomme100 g
melisSlik gjør du det:
Legg kjeks i en frysepose og, knus ved å rulle et kjevle over. Knus til det blir mindre biter, ikke bare "pulver". Gjør det samme med peanøttene. Stivpisk eggehviter og sukker til en fast marengs. Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker. Hell i en bakepapirkledt langpanne (30x40 cm). Smør kantene på langpannen (de som ikke er dekket av bakepapir) med litt smør eller olje. Hell røren i formen og stek i varm stekeovn 180 ºC, på nederste rille i 25-30 min. Glasur: Smelt smør og sjokolade over svak varme. Pisk eggeplommer og melis til lys eggedosis og vend inn smeltet smør og sjokoladeblandingen (pass på at den ikke er for varm). Sett glasuren ev litt i kjøleskapet, slik at den tykner litt før den smøres over kaken. Sett kaken litt kjølig slik at glasuren stivner, før kaken skjæres opp. Oppskrift: Merete Hansen, Tønsberg