Sommerpai med vaniljekrem og jordbær
Vaniljekrem og jordbær smaker sommer! Jordbærgelé sammen med de søte jordbærene gjør at paien blir ekstra lekker å se på!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Paibunn
3.5 dl
hvetemel1 ts
bakepulver1 dl
sukker175 g
smør2 stk
eggeplommerFyll
5 dl
vaniljekrem1 kurv
jordbær1 pk
jordbærgelepulver4 dl
vannSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet med fingrene. Tilsett de øvrige ingrediensene og kna deigen raskt sammen.
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter) med litt høye kanter (3-4 cm). Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek i 5 min til, slik at også kantene på paibunnen har fått litt farge. Avkjøl bunnen til den er helt kald.
Smør vaniljekremen over paibunnen. Legg på rensede halve jordbær i pent mønster.
Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl til geléen er seig og veldig tyktflytende, men ikke stivnet. Øs geléen forsiktig over jordbærene med en spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.