Sopp-piroger
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 pl
butterdeig500 g
skogsopp, blandet2 stk
sjalottløk2 ss
smør1 ss
hvetemel1 dl
matfløte1 knivsodd
kajennepepperSlik gjør du det:
I ovn ved 210 ºC i 15-20 minutter. Tin butterdeigen og kjevle hver plate ut til dobbel størrelse. Del platene i to. Rens og grovdel soppen. Hakk løken. Fres sopp og løk i smør til all væske fra soppen har fordampet. Dryss på mel og spe med fløte. La soppen småsurre i 10 minutter. Smak den til med salt, pepper og kajennepepper. Avkjøl soppen og fordel den på butterdeigplatene. Pensle kantene med sammenvispet egg, brett deigen i to og klem kantene godt sammen med en gaffel. Pensle overflaten med egg og stek pirogene midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte. Server den varme med en frisk salat.