Spagetti Bolognese
Spagetti Bolognese er supergod hverdagsmiddag som er lettvint å lage! For å høyne sunnhetsfaktoren, lurer jeg inn både løk, hvitløk og gulrot.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 stk
selleristenger0.5 stk
chili, rød2 stk
gulrøtter400 g
kjøttdeig1 ss
olivenolje2 bokser
hakkede tomater1 ts
oregano tørket400 g
spagetti25 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Skrell løken, hvitløkfeddene og gulrøttene og del dem i litt mindre biter før du har både dem, selleristilken og chilien i en food processor. Kjør knivene rundt til det blir helt opphakket.
Ha olivenoljen og kjøttdeigen i en stekepanne på sterk varme og brun kjøttdeigen. Ha i løk- og gulrotblandingen og la det surre på litt svakere varme i 5-6 minutter. Har du en stekepanna med høye kanter, kan du fortsette resten av kokkeleringen i stekepanna. Hvis ikke, heller du nå dette over i en kasserolle før du tilsetter de to boksene med hakkede, hermetiske tomater, oreganoen, salt og pepper. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Det kan gjerne koke lenger også.
Kok opp godt saltet vann til spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når spagettien er ferdig, heller du den over i et dørslag. Ta vare på litt av kokevannet. Det kan være kjekt å bruke for å spe ut tomatsausen litt, dersom den er litt tykk.
Server med revet parmesan.