Spareribs

Spareribs

Spareribs er kongen av grillmaten. Slik lager du ekte spareribs...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Grillmat

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Skjær de rå spareribsene slik at de passer i en stor kjele. Kok dem i lett saltet vann i to timer. La dem avkjøle i kokevannet.
Saus til spareribs
Hakk løken og stek den gyllen i olivenolje. Ha i hakket ingefær, tomater, chili, worchestershiresaus, honning og hvitløk. La det koke så lenge du har tid til, men minst en halvtime.
Ha i litt av kokekraften fra spareribsen underveis.Kjør sausen glatt med stavmikser.
Spareribs
Varm opp grillen skikkelig. Svi kjøttet på begge sider. Lag en sone på grillen som ikke er varm (nå skal vi bruke indirekte varme). Om du har kullgrill legger du kullet på den ene halvdelen av grillen. Har du gassgrill slår du av etter (eller flere) bluss.
Begynne å pensle på sausen. Pensle på kjøttet og snu det etter noen minutter. Fortsett med å pensle og å snu kjøttet til du er fornøyd. Det tar gjerne en ti-tolv penslinger på hver side.
Grønne bønner
Kok bønnene i ett minutt. Sil av og ha i en bolle med hakkede reddiker og tomater. Smak til med olivenolje og salt. Klem over litt sitronsaft.