
Spreke Fredrikstadgutters kremdessert
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
6 stk
eple0.75 dl
sukker0.5 dl
vann4 dl
maltbrød/knekkebrød/havrekjeks4 ss
sukker1 ts
kanel2 ss
smør3 dl
kremfløte1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Skrell eplene, del dem i båter og skjær bort kjernehusene. Kok eplebåtene møre i vann. Smak til med sukker. Rør om slik at en del av eplene blir til mos, la det fortsatt være noen hele eplebiter igjen. Avkjøl. Smelt smør i en stekepanne. Ha i brød, sukker ogeventuelt kanel, og brun på middels varme. Vend på brødet hele tiden slik at det ikke blir for brunt. Brødblandingen skal ha en lys karamellfarge. Hell blandingen over på et flatt fat og avkjøl. Stivpisk kremfløte med vaniljesukker. Legg brød, eplemos og krem lagvis i en bolle. Det øverste laget skal være krem. Dryss litt av brødblandingen på toppen.