Sprøstekte torsketunger med remulade
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
torsketunger6 ss
hvetemel1 stk
egg1 ts
salt0.5 ts
pepperRemulade
1 stk
sjalottløk1 stk
stangselleri1 stk
litengulrot1 dl
vann2 ss
hvitvinseddik175 g
majones3 ss
dijonsennep2 stk
hakketsylteagurk3 ss
kapers2 stk
egg, hardkokt1 stk
litenvårløk0.5 ts
karriSlik gjør du det:
Beregn 4-6 torsketunger pr person, avhengig av størrelse, og om det er til forrett eller hovedrett. Skyll, rens og tørk og torsketungene. Vend torsketungene i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i halvpisket egg og tilslutt i strøkavring. Brun torsketungene i klaret smør og la dem ettersteke ved svak varme i ca. 8 min eller friter i nøytral olje til de er sprø gyllne og gjennomkokte. Server med sitron, salat eller revet gulrot og remulade. Remulade bør lages i god tid før den skal serveres. Remulade Rens og finhakk sjalottløk, stangselleri og gulrot. Kok opp vann og hvitvinseddik, legg i grønnsakene og la koke i ca 1 min. Hell av væsken og avkjøl grønnsakene. Bland sammen majones, Dijonsennep, hakkede sylteagurk, hakkede kapers, hakket vårløk og estragon. Vend lett sammen og smak til med karri, sitron, salt, pepper og sukker.