Squash fylt med quinoa
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
190 g
quinoa12 stk
squash3 ss
pinjekjerner1 stk
gul løk2 fedd
hvitløk, hakket120 g
ricotta2 ts
herbes de provenceSlik gjør du det:
Merk: Antallet squash gjelder bare om de ikke er for store. Den vanlige størrelsen på squash tilsvarer omtrent 5 stk her.
Først, kok quinoa. Kok opp 3,5 dl vann. Ha i quinoa og la det koke i 10 minutter.
Ta av varmen. Dekk med lokk og la da det stå i 10 minutter. De kommer til å absorbere all væsken.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kutt topp av squashen. Skrap ut innmaten av squshen, gjerne med en melonskje eller en teskje. Spar på kjøttet.
Legg de uthulede squashene, og hatten, på et bakebrett. Ha over litt olivenolje, salt, pepper og en teskje med provence krydder.
La det bake i 20 minutter.I mens, varm opp litt olivenolje og stek løk og hvitløk i fem minutter under omrøring. Ha i squashkjøttet og smak til med salt, pepper og provencekrydder. La det steke i 10 minutter under omrøring. Sil av om det fortsatt er for mye væske. Bland inn kokt quinoa og pinjekjerner. Ta squashen ut av ovnen. Hel ut eventuel væske. Fyll squashene og sett på legg på gattene. La dem bake i 20 minutter til. Server med parmesan og eventuelt en grønn salat.