Squashterte

Squashterte

Dette er en enkel og kul snacks som lages avs squash.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Bunnen

180 g

hvetemel

60 g

Smør i terninger

Fyllet

120 g

kremost

1 dæsj

melk

1 stk

Gul squash

Slik gjør du det:

Bunnen
Start med deigen. Ha melet i en stor bolle. La en fordypning i midten. Ha i yoghurten, smørterninger og salt. Bland godt med en gaffel eller fingre (eller bruk kjøkkenmaskin, men bland så lite som mulig).
Når mesteparten av melet er absorbert og du ikke lenger ser smøret, form deigen til en ball (juster eventuelt med litt mel eller vann for å få ønsket konsistens). Press den flat, legg på en tallerken og legg i kjøleskapet i 30 minutter. (Dekker du med plast kan den holde seg i et døgn.)  
Forvarm ovnen til 180 grader
Rull ut deigen mellom to lag bakepapir. Lag akkurat den formen du vil, bare den blir tynn nok.
Ta av det øverste lage med bakepapir, dryss på sesamfrø, legg på bakepapiret igjen og bruk kjevlen til å klemme frøene ned i deigen – det blir bedre smak og gir litt sprøhet til deigen.
Fjern bakepiret igjen. Rull litt opp langs kantene.
Legg deigen på en bakeplate (med det nederste bakepiret på). Prikk hele deigen med en gaffel, legg på det øverste bakepapiret og tørre bønner utover hele toppen. Bak i 15 – 20 minutter til den er gyllen.
Fjern det øverste bakepairet og la deigen kjøle seg av.
Fyllet
Pisk osten med litt melk for å få en kremete konsistens. Hakk myntebladene fint og vend dem inn i osteblandingen. Spre de utover deigen.
Skjær squashen i papirtynne skiver (gjerne med mandolin). Spre squashskivene utover paien. Ha på litt salt og pepper, olivenolje og timian.
Kutt opp i mindre biter og server.

Kanskje disse også frister?