Stanley & Steven Pizza
Oppskrift av: Trond Moi
30 minutter
PizzaIngredienser
5 porsjoner
Bunn:
500 g
mel1 pk
tørrgjær1 ss
salt3 dl
vann, lunkent2 ss
olivenoljePizzasaus:
1 bokser
hakkede tomat er1 gl
tomatpuré1 ts
oregano, tørket<br>
Slik gjør du det:
Smør et tynt lag med pizzasaus på en forstekt bunn. Dekk pizzaen med Norvegia-ost i skiver, ha på salt, nykvernet pepper og tørket oregano. Stekes i vanlig ovn på 220 ºC i ca 8-9 min, 3-4 min i pizzaovn. Pizzaen er ferdig når osten er gyllen og sprø. Bunn: Bland sammen mel, salt og gjær. Tilsett vann og olje og elt det godt sammen til du får en smidig og fin deig. Blir deigen for tørr tilsett mer vann, blir den for bløt tilsett mer mel. Del deigen i en del til hver og kjevle delene til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigen. Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt over det hele med gaffel. Forstek bunnen til den får lysebrune prikker på toppen. På 220 °C i ca 4 min i vanlig stekeovn, 2-3 min i pizzaovn. Ferdigstekte bunner kan fryses. Pizzasaus: Bland tomatpure, vann og hakkede tomater med litt salt, pepper og oregano. Spe med oljen og smak til med salt og pepper. Ha på et godt lag med saus på toppen av bunnen.