Steinsoppkonfekt

Steinsoppkonfekt

Dette er Sverre Sætres deilige steinsoppkonfekt.

Oppskrift av: Sverre Sætre
45 minutter
Konfekt

Slik gjør du det:

Kjør steinsoppen til et fint pulver i en matprosessor. Kok opp kremfløte med steinsoppen. Ta kjelen av platen og sett på lokk. La blandingen trekke i 15 minutter. Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten og tøm den over den finhakkede sjokoladen. Rør til du får en glatt masse. Kjør massen med stavmikser eller i en matprosessor. Avkjøl massen til 34 grader. Rør inn romtemperert smør. Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir 0,5 cm tykk. Sett massen til avkjøling natten over ved 12-16 grader. Ta massen ut av formen og kutt den i firkanter på 3x3 cm med en skarp kniv. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å kutte konfekten. Dypp firkantene i temperert, mørk sjokolade, og sett dem på et bakepapir. Legg litt bladgull på toppen av sjokoladen. Legg eventuelt en overheadfolie, eller en glatt flate som for eksemmpel plastfolie, over bladgullet, og bruk en pensel og press den lett på sjokoladen. Sett konfektene 1 minutt i kjøleskapet. La dem stå 1 time før du tar av folien. Er sjokoladen godt temperert, blir den helt blank på den siden som ligger mot plasten.

Kanskje disse også frister?