Stekt sjøkreps med godt tilbehør fra Fossheim turisthotell
Oppskriften er fra kjøkkensjef Kristoffer Hovland ved Fossheim turisthotell i Lom.
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Stekt sjøkreps:
4 stk
sjøkreps2 ss
olje, nøytral2 ss
smørMajones:
2 stk
eggeplomme1 stk
sjalottløk, finhakket0.5 ts
kajennepepper0.5 ts
sennep4 ts
sitron, presset2 dl
olje, nøytral1 ss
vann (ca.)Slik gjør du det:
Rens sjøkreps og stek i nøytral olje i 2-3 min, dryss over salt og krydder, tilsett smør det siste min, trekk pannen vekk fra platen. Øs litt av fettet over sjøkrepsene. Rens og del opp steinsopp. Legg i varm panne med litt olje stek til all væske har fordampet, tilsett smør og stek til soppen er gyllen. Smak til med salt og pepper. Server sjøkreps med majones, friterte blå mandelpoteter (ev vanlig mandelpotet), salat, urter, olje, spiselige blomster og innkokt balsamicoeddik/sirup. Majones: Rør sammen eggeplommer, finhakket sjalottløk, kajennepepper, sennep og sitronsaft. Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden. Tilsett litt vann til passende konsistens og smak til med salt og pepper. Friterte mandelpoteter: Del poteter i tynne skiver, la dem ligge i kaldt vann i 15-20 min, ta dem opp og tørk godt av dem. De må være helt tørre før de legges i varm olje! Varm opp nøytral olje, f.eks. raps. Når oljen er så varm at det bobler rundt skaftet på en tresleiv, er oljen varm nok. Legg i potetene og stek til de er gylne, det tar ikke lang tid. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett trekkes ut. Dryss på salt.