
Sufflé med chèvre og spinat
Suffle med chevre og spinat er utmerket tilbehør, men kan også spises som en hovedrett.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 ss
smør4 ss
hvetemel3 dl
melk5 stk
eggFyll:
1 stk
finhakketsjalottløk200 g
spinat, fersk150 g
chèvreSlik gjør du det:
I stekeovn ved 180 °C.
Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer. Fres finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett.
Bland det inn i suffleen sammen med biter av chèvre. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter - 1/3 om gangen.
Hell røren i en smurt ildfast form. Stek suffléen ca. 45 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.