Syltede sitroner

Syltede sitroner

Dette er oppskriften på syltede sitroner. Det er helt sentrale i det marokkanske kjøkkenet.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

12 stk

sitron

12 ss

salt

Slik gjør du det:

Du trenger et sterilt sylteglass. Det enkleste er å koke det i noen minutter.
Du kan dele sitronene i båter, men den tradisjonelle måten å gjøre det på er å lage et dypt kutt som nesten deler sitronen i to. Så snur du sitronen og gjøre det samme fra andre siden, slik at det ser ut som om du har forsøkt å dele den i fire, men at den fortsatt henger sammen i endene.
Fyll sprekkene med en halv spiseskje salt hver. Legg sitronene på glass, så mange du får plass til.
Skvis de resterende sitronene og hell på sitronsaft slik at glasset blir helt fult. Lukk glasset. La det stå omtrent en måned.

Kanskje disse også frister?