Tandoorikylling
Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Mynteyoghurt:
2 dl
yoghurt naturell2 ss
finhakket mynteTandoorikylling:
4 stk
kyllingfilet2 ts
paprikapulver2 ts
havsalt4 dl
yoghurt naturell2 ts
chilipulver1 ts
ingefær, revet2 fedd
finhakket hvitløk1 g
safran0.5 ts
kanel, malt2 ss
limejuice50 g
smør, smeltetSlik gjør du det:
En indisk klassiker som er forenklet slik at det går an å lage den i en vanlig norsk stekeovn. Vanligvis lager inderne denne retten i en spesiell tandooriovn. Bland sammen mynteyoghurt ingrediensene. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager. Tørk av kyllingfiletene med kjøkkenpapir, slik at de er helt tørre. Bland sammen paprika, salt, yoghurt, chili, ingefær, hvitløk, safran, kanel og limejuice i en bolle. Ha kyllingen i bollen og sett den i kjøleskap i ca. 2 timer. Varm ovnen til 200 °C. Legg kyllingfiletene i en ildfast form, la litt av marinaden følge med. Hell over det smeltede smøret. Stek kyllingen i ca. 15 minutter. Stikk den med en kniv. Kommer det klar saft ut, er kyllingen ferdig. La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres i skiver. Serveres med mynteyoghurt og naturris.