Tempura med tradisjonell japansk dip
Her er kjøkkensjef Lung Chuengs oppskrift på tempura, frityrstekte godbiter fra Japan. Røren lager du enten av ferdig tempuramiks eller helt fra grunnen.
Oppskrift av: Lung Chueng
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Røre med tempuramiks
2.75 dl
vann170 g
tempuramel0.5 stk
eggeplommeHjemmelaget røre (uten ferdig tempuramiks)
1 dl
is vann70 g
hvetemel25 g
maisenna0.33 ts
bakepulver0.5 stk
eggeplommeDipsaus
1 dl
soyasaus2.5 dl
vannSlik gjør du det:
Røre og "paneringsmel": Ha isvannet i en bolle, deretter vispes det sammen med de andre ingrediensene til en fin og glatt rører. NB! Fyll en annen bolle med samme ingrediensene til en røre, minus det våte. Råvarene: Bruk f.eks. rå scampi, biter av fisk og grønnsaker. Rensk, skyll og tørk råvarene. Harde og tykke grønnsaker skjæres i skiver. Fritering: Varm opp oljen i jerngryte eller frityrkoker. Stikk en tresleiv i oljen for å sjekke temperaturen. Når det bobler lett rundt sleiven, så vent litt til, da er temperaturen passe, i underkant av 200 grader. NB! Når oljen ryker, er det for varmt. Skvett litt av røren dråpevis bortover i den varme oljen - dette er for at smuler skal feste seg til tempuraen etterpå. Vend råvarene i bollen med mel, deretter dyppes de i røren og kastes direkte i frityroljen. Ca. 4 biter friteres om gangen. Bitene er ferdig når bitene er gylne. Ta opp med hulløse, og legg på kjøkkenpapir. Serveres straks med saus til å dyppe i. Dipsaus: Kok opp soyasaus, mirin og vann. Avkjøl, og bland inn de øvrige ingrediensene.