Tempura med tradisjonell japansk dip

Tempura med tradisjonell japansk dip

Her er kjøkkensjef Lung Chuengs oppskrift på tempura, frityrstekte godbiter fra Japan. Røren lager du enten av ferdig tempuramiks eller helt fra grunnen.

Oppskrift av: Lung Chueng

Ingredienser

Røre med tempuramiks

2.75 dl

vann

0.5 stk

eggeplomme

Hjemmelaget røre (uten ferdig tempuramiks)

1 dl

is vann

0.33 ts

bakepulver

0.5 stk

eggeplomme

Dipsaus

2.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Røre og "paneringsmel": Ha isvannet i en bolle, deretter vispes det sammen med de andre ingrediensene til en fin og glatt rører. NB! Fyll en annen bolle med samme ingrediensene til en røre, minus det våte. Råvarene: Bruk f.eks. rå scampi, biter av fisk og grønnsaker. Rensk, skyll og tørk råvarene. Harde og tykke grønnsaker skjæres i skiver. Fritering: Varm opp oljen i jerngryte eller frityrkoker. Stikk en tresleiv i oljen for å sjekke temperaturen. Når det bobler lett rundt sleiven, så vent litt til, da er temperaturen passe, i underkant av 200 grader. NB! Når oljen ryker, er det for varmt. Skvett litt av røren dråpevis bortover i den varme oljen - dette er for at smuler skal feste seg til tempuraen etterpå. Vend råvarene i bollen med mel, deretter dyppes de i røren og kastes direkte i frityroljen. Ca. 4 biter friteres om gangen. Bitene er ferdig når bitene er gylne. Ta opp med hulløse, og legg på kjøkkenpapir. Serveres straks med saus til å dyppe i. Dipsaus: Kok opp soyasaus, mirin og vann. Avkjøl, og bland inn de øvrige ingrediensene.