Timianbakt kongekrabbe med eple- og fennikelyoghurt
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
100 g
timian, frisk1 fedd
hvitløk1 dl
oljeEple- og fennikelyoghurt:
0.5 stk
fennikel1 stk
grønt eple1 bokser
matyoghurtSlik gjør du det:
Ta ut kjøttet på rå kongekrabbe ved hjelp av en liten spiss kniv. Prøv å hold filetene så hele som mulig. Legg på et stekebrett. Timian, hvitløk og olje blandes sammen i foodprossesor eller med stavmikser til en glatt masse. Smør urteblanding på kongekrabben. Salte og pepre. Bakes i ovn på 200 °C i ca 8-10 min. Server med eple- og fennikelyoghurt. Eple- og fennikelyoghurt: Skjær fennikel i så små terninger du klarer. Kok opp vann med litt salt i. Ha fennikelen i vannet, og la koke i 2 min. Skyll i kaldt vann til fennikelen er kald. Bland yougurten og fennikelen. Riv et eple som du har skrelt oppi yougurten. Smak til med litt sitronsaft, eventuelt salt og pepper. Oppskriften er hentet fra Eksportutvalget for fisk.