Tom yum gong
Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
600 g
scampi1.5 l
vann1 ts
salt6 bl
kafferlime2 stk
sitrongress50 g
shi-take sopp2 stk
lime + tilsmaking2 kvast
korianderSlik gjør du det:
Rens scampi og skjær ut tarmen (ligger langs ryggen). Skyll skallet, og legg det i en kasserolle sammen med vann og salt. Kok opp og la syde i 20 minutter.
Sil vekk skall og tilsett 2 spiseskjeer fishsauce.Riv limeblader og sopp i biter. Skjær sitrongress i 3 cm lange biter og gi dem noen trøkker i morteren.Tilsett dette, samt scampi. Syd til scampiene er kokt (når de har skiftet farge). Gi chiliene noen trøkker i morteren. Legg chili, koriander og limesaft i suppeskåler. Hell over suppa. Smak til med mer limesaft og fishsauce om det trengs. Det skal smake salt, surt og sterkt. Server med kokt ris ved siden av.