Tropisk englekake

Tropisk englekake

Lag-på-lag-kake som smaker fantastisk godt...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Tropisk englekake

100 g

mel

1 klype

salt

1 ts

Sitornsaft

340 g

sukker

1 ts

Vanilje

Vaniljefrosting

5 dl

Kald kremfløte

250 g

Mascarpone ost

200 g

jordbær

Tropisk fryll

1 porsjon

Fluffy vaniljefrosting

2 bokser

ananas

100 g

kokos

200 g

jordbær

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 °C. Sikt sammen mel, maisenna og salt 5 ganger og sett det til side så lenge.
Bland alle eggehvitene i en mikser og miks til det begynner å skumme, ca. 1 minutt.
Tilsett sitronsaft, og litt og litt sukker.
Miks det hele i 2 minutter til det blir stivt. Ikke miks det mer enn 2 minutter totalt fra start til slutt.
Tilsett vaniljeekstrakt eller vanilla bean paste og bland lett sammen.
Hell marengsrøren i en stor og romslig bolle.
Sikt i ⅓ av mel/maisenna/salt-blandingen.
Begynn med å skrape innsiden av bollen og deretter nedover mot bunnen, slik at røren i bunnen «løftes opp»når du tar slikkepotten opp igjen.
Vendingen må gjøres langsomt. Hele hensikten er å blande uten å miste luft og volum.
Gjenta det to ganger til mens du sikter i den resterende melblandingen.
Fordel blandingen i 3 x 20 cm smurt og dekket kakeform med bakepapir.
Før en liten kniv gjennom røren i alle formene for å få opp eventuelle luftbobler.
Stek kaken på midterste rille i 20 minutter, eller til den er gyllenbrun og gjennomstekt.
Rett etter stekning snur du formen opp ned på en rist.
La kaken stå slik i en halvtime.
Fjern formen og bakepapiret, og snu kakebunnen opp ned igjen.
Avkjøl bunnen helt før du fyller kaken.
Fremgangsmåte fluffy vaniljefrosting
Pisk kremfløte, mascarpone, melis og vanilje i en middels stor bolle til krem.
Jeg bruker en stålvisp. Dette tar kun 2-3 minutter og kremen er klar til bruk.
Slik setter du kaken sammen
Lag 1 porsjonfluffy vaniljefrosting.
Vend inn ananas, ananasjuice og kokos og bland det godt sammen.
Du kan eventuelt skjære jordbær i små biter og helle det direkte i kremen, eller legge det mellom kakebunnen.
Legg den første kakebunnen på et kakefat.
Legg på halvparten av den tropiske kremblandingen og noen skiver med jordbær.
Gjenta med neste bunn og legg på resterende tropisk krem.
Plasser den siste bunnen på toppen, og sikt over med melis. Plasser eventuelt et jordbær som dekorasjon på midten.