Afrikansk kylling Yassa
På alle verdens matbord finner vi kylling og kyllingretter. Kylling er tillatt i alle kulturer og religioner. Her er en oppskrift fra Afrika.
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
2 stk
løk4 stk
hvitløk8 ss
sitronsaft8 ss
hvitvinseddik2 stk
laurbærblad2 ss
dijonsennep3 ss
soyasaus1 stk
finhakket chili1 ts
kajennepepper2 ts
paprikapulver2.5 dl
kylling buljong (utblandet)4 stk
små gulrøtter200 g
couscous1 bokser
hermetiske kikerter2 ss
rosinerSlik gjør du det:
Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, unntatt buljong. Legg kyllingstykker og løk i marinaden. Marinér i minst 1 time, eller gjerne over natten. Ta opp kyllingstykkene, tørk lett av dem og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over kyllingstykkene. Sett formen midt i ovnen ved 200°C og stek i ca 30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt. Ha løk, marinade og buljong i en kjele og la det putre på svak varme mens kyllingstykkene steker. Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder. Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden. Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn 1/2-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner. Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.