Ananas med sort pepper, iset ananas og kokosskum
Oppskrift av: Odd Ivar Solvold
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Ananas med sort pepper
4 skiver
ananasa 1,5 cm i tykkelse4 ss
sukker0.5 ts
brent knustpepper1 stk
appelsin, bare saften0.5 stk
sitron, saften av denIset ananas
0.5 stk
ananasi biter0.5 dl
sukkerlake0.25 stk
sitron, saften av denKokosskum:
1 dl
kremfløte1 dl
helmelk1 dl
kokosmelk30 g
sukker0.25 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Sukker, pepper, appelsin og sitronsaft kokes opp i en stekepanne. Tilsett ananasen og kok opp. Vend ananasen hele tiden til den er ferdig kokt. La den være litt fast. Kok in laken til sirup, vend i ananasen og server den varm. Renset og kuttet ananas fryses på et brett. Kjør frossen ananas i food procesoren til helt finhakket. Ca. 15 sekunder. Spe inn sukkerlaken og kjør den glatt. La det hele være unnagjort på 1 minutt. Smakes eventuelt til med noen dråper sitronsaft. Kules med en skje og legges på ananasen. Kok opp alle ingrediensene til kokosskummet og reduser til 2/3. Kjør opp med stavmixer og legg over ananasen. Dette er en frisk dessert med masse smak av ananas. Ved å servere den både varm og kald smaker den mye mer med en gang. Ved å ha ferdig kuttet og frosset ananas kan man enkelt lage denne isede ananasen. Den passer f.eks. som tilbehør til sjokoladedesserter.