Appelsinglasert kalkun med Valenciasalat
Christopher Sjuve
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 ts
salt4 ts
pepperAppelsinglasur
400 g
sukker100 g
sirup, lys1 dl
appelsinjuiceValenciasalat
2 stk
ananaslake1 stk
eple1 stk
pære1 stk
appelsin100 g
druer1 dl
hasselnøtterDressing
1 dl
majones1 dl
kremfløte1 stk
appelsin, bare saftenSlik gjør du det:
La kalkunen tine helt (ca. 2 døgn) før den stekes. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til. Bind lårene sammen ved benknokene. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg den på rist over langpannen eller i pannen hvis fuglen er stor. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg. Stek kalkunen i stekeovnen ved 160 °C i 1/2 time pr. kilo kalkun (2 1/2 time for en kalkun på 5 kilo). Avkjøl kalkunen. Kok sukkerglasuren i 15-20 minutter. Rør om av og til, og hold øye med glasuren. Den blir fort mørk! Prøv om glasuren er ferdig ved å dryppe en dråpe på en skål. Den skal ha lys kastanjebrun farge. Hell glasuren over den avkjølte kalkunen. Husk at glasuren er glovarm og stivner med én gang! Skjær ananas, eple, pære og appelsin i terninger. Del druene i to. Grovhakk en del av nøttene. Pisk kremen og bland den med majones og appelsinsaft. Bland alt forsiktig. Pynt med hasselnøtter. Tips: Pynt gjerne fatet med appelsiner. Oppskriften er hentet fra kylling.no